Kebab

Printeaza

Kebab din: pulpa de vita, usturoi, piper, sare, bulion, ceapa, unt, dafin, supa de oase, vinete, unt, usturoi, cascaval, zahar, faina, lapte.

 

Ingrediente:Kebab

  • 750 g pulpă de vită, tăiată cubulete
  • 4 căţei usturoi, tocat mărunt
  • 5 g piper alb pisat
  • 10 g sare
  • 50 g bulion
  • 80 g ceapă tăiată mărunt
  • 75 g unt (sau margarina)
  • 2 frunze dafin
  • 500 ml supă de oase şi 350 g vinete
  • 50 g unt
  • 5 g usturoi
  • 150 g caşcaval ras
  • 10 g sare
  • 5 g piper alb măcinat
  • 2 g zahăr
  • 40 g făină
  • 200 ml lapte dulce
  • 50 g lămâie

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se înţeapă cu vârful cuţitului în câteva locuri şi se coc la cuptor, aproximativ douăzeci de minute.

Se curăţă de coajă, se taie în două, pe lung. Se scot seminţele. Vinetele se toacă foarte bine şi se omogenizează cu sucul de lămâie.

Intr-o cratită cu unt bine încins se căleşte usturoiul. In acelaşi unt, după ce s-a scos usturoiul, se căleşte ceapa.

Se pune usturoiul înapoi, peste ceapa călită, se adaugă faina, apoi laptele, supa de oase şi vinetele bine stoarse. Se sărează şi se piperează.

Se adaugă caşcavalul ras deasupra şi se mai lasă cratiţa pe foc încă zece minute.

Se prăjeşte carnea în unt şi se adaugă în tigaie usturoiul, apoi ceapa şi, la sfârşit, condimentele şi zahărul.

Se acoperă cu un capac şi se lasă, la foc potrivit, aproximativ o oră şi jumătate.

Pe platoul de servire se întinde uniform stratul de vinete şi deasupra se aşează bucăţile de carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.