Kebap cu carne de porc si ciuperci

Printeaza

Kebap cu carne de porc si ciuperci din: pasta de curry, zahar brun, iaurt, muschi de porc, ciuperci, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, ghimbir, orez, fasole, porumb, boia dulce, lamaie.

Ingrediente:

  • 1 lingurita pasta de curry
  • 1 lingurita zahar brun
  • 250 g iaurt
  • 400 g muschi de porc, taiat cuburi
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 fire de ceapa verde tocate marunt
  • 1 bucata de ghimbir de 2 cm, tocata marunt
  • 200 g orez basmati, fiert si racit
  • 100 g fasole mangetout sau fasole verde
  • 175 g porumb
  • 1 praf de boia dulce
  • felii de lamaie sau de lime pentru servit

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare, amestecă pasta curry cu zahărul şi cu jumătate din cantitatea de iaurt. Adaugă bucăţile de carne şi ciupercile. Amestecă bine, apoi înfige alternativ carnea şi ciupercile pe 8 beţe de frigărui. Dacă foloseşti frigărui de bambus, înmoaie-le mai întâi în apă timp de 20 de minute.

Pregăteşte grătarul cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill. Pune frigăruile pe grătar şi frige-le timp de 6-8 minute, întorcându-te o dată. între timp, încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă sau într-un wok. Adaugă ceapa şi ghimbirul şi sotează-le rapid.

Apoi pune orezul, fasolea mangetout, porumbul şi boiaua şi sotează-le 2-3 minute. Serveşte frigăruile cu orez, cu restul de iaurt şi cu felii de lămâie.

 

Kebap cu carne de porc si ciuperci

Kebap_cu_carne_de_porc_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.