Kebap cu carne de porc si ciuperci
PrinteazaKebap cu carne de porc si ciuperci din: pasta de curry, zahar brun, iaurt, muschi de porc, ciuperci, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, ghimbir, orez, fasole, porumb, boia dulce, lamaie.
Ingrediente:
- 1 lingurita pasta de curry
- 1 lingurita zahar brun
- 250 g iaurt
- 400 g muschi de porc, taiat cuburi
- 300 g ciuperci proaspete
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 2 fire de ceapa verde tocate marunt
- 1 bucata de ghimbir de 2 cm, tocata marunt
- 200 g orez basmati, fiert si racit
- 100 g fasole mangetout sau fasole verde
- 175 g porumb
- 1 praf de boia dulce
- felii de lamaie sau de lime pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, amestecă pasta curry cu zahărul şi cu jumătate din cantitatea de iaurt. Adaugă bucăţile de carne şi ciupercile. Amestecă bine, apoi înfige alternativ carnea şi ciupercile pe 8 beţe de frigărui. Dacă foloseşti frigărui de bambus, înmoaie-le mai întâi în apă timp de 20 de minute.
Pregăteşte grătarul cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill. Pune frigăruile pe grătar şi frige-le timp de 6-8 minute, întorcându-te o dată. între timp, încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă sau într-un wok. Adaugă ceapa şi ghimbirul şi sotează-le rapid.
Apoi pune orezul, fasolea mangetout, porumbul şi boiaua şi sotează-le 2-3 minute. Serveşte frigăruile cu orez, cu restul de iaurt şi cu felii de lămâie.
Kebap cu carne de porc si ciuperci
Pofta buna!