Kebap cu lapte batut si scortisoara

Printeaza

Kebap cu lapte batut si scortisoara din: lapte bătut, năut prăjit, usturoi, unt, ceapă, nucşoare, boabe de piper, scorţişoară, sare, piper.

Ingrediente:Kebap cu lapte batut si scortisoara

  • 1,5 l lapte bătut
  • 100 g năut prăjit
  • 30 g usturoi
  • 100 g unt
  • 100 g ceapă
  • 8 nucşoare
  • 10 boabe de piper
  • 2,5 cm scorţişoară
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Puneţi laptele bătut într-o bucată de tifon şi agăţaţi-o undeva pentru a se scurge zerul. Scoateţi când devine gros.

Râşniţi toate condimentele şi adăugaţi jumătate în lapte împreună cu năutul prăjit.

Amestecaţi bine, formaţi mingiuţe şi puneţi deoparte. Tăiaţi ceapa şi prăjiţi-o în unt până devine aproape maronie. Luaţi-o din tigaie.

Prăjiţi cealaltă jumătate din condimente în unt.

Adăugaţi ceapa terciuită în prealabil şi prăjiţi bine totul. Adăugaţi lapte gros. Ţineţi două minute la foc mic şi apoi, luaţi de pe foc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.