Kebap de pui cu salata

Printeaza

Kebap de pui cu salata din: sofran, suc de lamaie, unt, piept de pui, ceapa, unt, spanac, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, sare, zahar, piper.

Ingrediente:Kebap_de_pui_cu_salata

marinata:

  • 1/4 lingurita sofran
  • 50 ml suc de lamaie
  • 50 g unt topit

in plus:

  • 4 piepti de pui

salata:

  • 1 ceapa
  • 2 lingurite unt
  • 300 g spanac proaspat
  • 200 g iaurt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 praf de zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se zdrobeşte şofranul în mojar, se aşază într-un castron şi se stropeşte cu suc de lămâ­ie; se bate cu telul.

Se spală pieptul de pui, se şterge şi se taie fâşii lungi de 2 cm.

Se aşază într-un castron, se ung pe toate părţile cu unt şi se stropesc cu suc de lămâie.

Se acoperă cu folie transparentă şi se lasă să se marineze la frigi­der cca 2 ore.

Se taie ceapa inele şi se căleşte în unt; se adaugă spa­nacul şi se acoperă cu puţină apă; se înăbuşă 4 min.

Se pune deoparte şi se lasă să se răcească.

Se amestecă iaurtul cu suc de lămâie, ulei, usturoi pisat şi 1 praf de zahăr bătând cu telul. Se sărează şi se piperează.

Se toarnă dressingul peste frunzele de spanac şi se amestecă.

Se înfig fâşiile de pui pe ţepuşe de lemn şi se frig pe grătarul mediu încins, 5-7 min. pe fiecare parte. Se servesc cu salată şi lipie.

Kebap de pui cu salata

Kebap_de_pui_cu_salata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.