Kebap de pui cu salata
PrinteazaKebap de pui cu salata din: sofran, suc de lamaie, unt, piept de pui, ceapa, unt, spanac, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, sare, zahar, piper.
marinata:
- 1/4 lingurita sofran
- 50 ml suc de lamaie
- 50 g unt topit
in plus:
- 4 piepti de pui
salata:
- 1 ceapa
- 2 lingurite unt
- 300 g spanac proaspat
- 200 g iaurt
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 catei de usturoi
- 1 praf de zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se zdrobeşte şofranul în mojar, se aşază într-un castron şi se stropeşte cu suc de lămâie; se bate cu telul.
Se spală pieptul de pui, se şterge şi se taie fâşii lungi de 2 cm.
Se aşază într-un castron, se ung pe toate părţile cu unt şi se stropesc cu suc de lămâie.
Se acoperă cu folie transparentă şi se lasă să se marineze la frigider cca 2 ore.
Se taie ceapa inele şi se căleşte în unt; se adaugă spanacul şi se acoperă cu puţină apă; se înăbuşă 4 min.
Se pune deoparte şi se lasă să se răcească.
Se amestecă iaurtul cu suc de lămâie, ulei, usturoi pisat şi 1 praf de zahăr bătând cu telul. Se sărează şi se piperează.
Se toarnă dressingul peste frunzele de spanac şi se amestecă.
Se înfig fâşiile de pui pe ţepuşe de lemn şi se frig pe grătarul mediu încins, 5-7 min. pe fiecare parte. Se servesc cu salată şi lipie.
Kebap de pui cu salata
Pofta buna!