Kebap de pui cu salata din: sofran, suc de lamaie, unt, piept de pui, ceapa, unt, spanac, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, sare, zahar, piper. Ingrediente: marinata: 1/4 lingurita sofran 50 ml suc de lamaie 50 g unt topit in plus: 4 piepti de pui salata: 1 ceapa 2 lingurite unt 300 […]
Kebap de pui
PrinteazaKebap de pui din: piept de pui, iaurt, ulei de masline, usturoi, boia de ardei, ardei grasi, sare, piper, ulei, castravete, suc de lamaie, sare si piper.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase.
În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
- 300 g piept de pui (sau pulpe dezosate)
- 150 g iaurt natur
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 1 praf boia de ardei
- 2 cepe roşii
- 2 ardei graşi roşii
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Pentru salată:
- 150 g iaurt natur
- 1 castravete
- 1 lingură suc de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie cubuleţe carnea şi se aşază într-un castron.
Se adaugă iaurt, ulei, usturoi pisat şi boia; se acoperă şi se lasă să se marineze minimum 2 ore, cel mai bine peste noapte.
Se curăţă ceapa şi se taie în 8. Se curăţă ardeii graşi de cotoare şi seminţe şi se taie pulpa cuburi.
Se sărează şi se pieprează carnea marinată şi se înfige pe ţepuşe de lemn, alternând cu ceapă şi ardei gras.
Frigăruile se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins timp de cea 10 min.
Pentru salată, se rade castravetele şi se amestecă împreună cu iaurtul, sucul de lămâie, sare şi piper.
Se serveşte cu kebap.
Kebap de pui
Pofta buna!
poate iti place si:
Kebap de pui cu salata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- kebab receta
- chebab receta
Bun kebap-ul de pui