Kebapche invelite in bacon
PrinteazaKebapche invelite in bacon din: carne de porc, carne de vita, bacon, paine, lapte, unt, ulei, nucsoara, pudra de ardei iute, sare, piper, sos de rosii, usturoi, mustar, ulei, miere, otet.
- 500 g carne de porc tocată (coaste, fără oase)
- 500 g carne de vită tocată (ceafă)
- 12 felii de bacon
- 3 felii de pâine albă
- 150 ml lapte
- 20 g unt
- 20 ml ulei
- 1/4 linguriţă de nucşoară
- 1 vârf de cuţit de pudră de ardei iute
- sare şi piper negru după gust
Pentru sos:
- 400 ml sos de roşii gros
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingură de muştar
- 2 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri de miere
- 4 linguri de oţet din vin
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Indepărtaţi coaja pâinii şi înmuiaţi miezul în lapte. Scurgeţi miezul de lapte şi amestecaţi-l cu cele două tipuri de carne, cu nucşoara, pudra de ardei iute, sarea şi piperul negru. Amestecaţi bine cu mâinile.
Formaţi rulouri groase (kebapche) din amestecul de carne (în formă de mici). Acoperiţi rulourile cu feliile de bacon şi lăsaţi-le în frigider pentru 10- 20 de minute.
Prăjiţi-le pe toate părţile în uleiul şi untul încins, apoi luaţi-le din tigaie şi transferaţi-le în cuptorul preîncălzit la 220°C pentru aproximativ 15 minute.
Pentru sos, prăjiţi usturoiul în uleiul de măsline încins. Adăugaţi roşiile, mierea, muştarul, oţetul, sarea şi piperul.
Lăsaţi sosul să scadă la jumătate şi serviţi alături de kebapche.
Pofta buna!