Kedgeree cu somon condimentat
PrinteazaKedgeree cu somon condimentat din: orez basmati, unt, ulei de masline, pasta de curry, ceapa rosie, somon afumat, oua, ceapa verde, zeama de lamaie si corinadru.
Kedgeree este o gustare scoţiană care conţine peşte afumat, orez fiert, ouă şi unt. Pentru prepararea ei se foloseşte somon afumat şi prăjit cu miere, sau mai simplu, somon fiert.
Ingrediente:
- 300 g g de orez basmati
- 100 g de unt nesarat
- 2 linguri ulei de masline
- pasta de curry iute
- o ceapa rosie, de marime potrivita, taiata marunt
- 225 g somon afumat, taiat in bucati mari sau feliute
- 4 oua fierte, tari, decojite si taiate in bucati mari
- 4 cepe verzi, taiate maruntel
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri de coriandru proaspat, maruntit si frunze intregi de patrunjel
Mod de preparare:
Pune orezul basmati într-o cratiţă întinsă cu fund adânc, toarnă aproximativ 700 ml de apă şi presară sare, după gust.
Acoperă şi pune vasul la fiert, apoi îndepărtează capacul şi lasă orezul să absoarbă toată apa – ar trebui să dureze în jur de 15 minute. închide aragazul, acoperă vasul din nou şi aşteaptă să dispară vaporii.
Intr-o tigaie întinsă, topeşte uleiul şi jumătate din cantitatea de unt. Adaugă o lingură de pastă de curry împreună cu ceapa şi căleşte conţinutul până când se înmoaie şi prinde culoare.
In continuare, completează cu orezul şi amestecă repejor până ce lichidul untos este absorbit şi orezul este bine pătruns.
Apoi adaugă somonul, ouăle, ceapa verde şi zeama de lămâie. Amestecă uşor împreună cu pătrunjelul, coriandrul şi restul de unt.
Serveşte în boluri calde. Prepară acest fel de mâncare cu cel puţin o zi înainte şi păstrează-l la frigider.
Kedgeree cu somon condimentat
Pofta buna!