Kefta cu ou (chiftele marocane)

Printeaza

Kefta cu ou

Kefta cu ou (chiftele marocane)

Ingrediente:

  • 3 conserve de roşii (de câte 380 g fiecare)
  • piper
  • şofran (firişoare)
  • o ceapă tocată mărunt
  • coriandru tocat
  • ulei

ingrediente pentru kefta:

  • 800 g carne tocată
  • o ceapă tocată
  • o legătură coriandru
  • o legătură pătrunjel
  • sare, piper
  • o linguriţă cumin
  • o linguriţă boia dulce
  • puţin ardei iute tocat (opţional)
  • 8 ouă

Preparare:

Pregătim kefta, amestecăm toate ingredientele şi lăsăm să se odihnească.

Pentru sos: Călim ceapa într-o cratiţă mare, adăugăm roşiile, sarea, piperul, şofranul şi fierbem până capătă consistenţa unui pireu de roşii. Modelăm apoi chiftelele, le aşezăm pe toate peste sosul de roşii, adăugăm coriandru, pătrunjel, mentă (sau alte condimente, după gust).

După ce au fiert chiftelele, spargem deasupra ouăle şi dăm cratiţa la cuptor, câteva minute, până se rumenesc ouăle, apoi le condimentăm.

Kefta se servesc împreună cu cartofi fierţi sau couscous, după preferinţă.

Kefta cu ou (chiftele marocane).jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pare interesanta reteta asta de chiftele marocane. O sa incerc si eu sa o reproduc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.