Kefta cu ou (chiftele marocane)
PrinteazaKefta cu ou (chiftele marocane)
Ingrediente:
- 3 conserve de roşii (de câte 380 g fiecare)
- piper
- şofran (firişoare)
- o ceapă tocată mărunt
- coriandru tocat
- ulei
ingrediente pentru kefta:
- 800 g carne tocată
- o ceapă tocată
- o legătură coriandru
- o legătură pătrunjel
- sare, piper
- o linguriţă cumin
- o linguriţă boia dulce
- puţin ardei iute tocat (opţional)
- 8 ouă
Preparare:
Pregătim kefta, amestecăm toate ingredientele şi lăsăm să se odihnească.
Pentru sos: Călim ceapa într-o cratiţă mare, adăugăm roşiile, sarea, piperul, şofranul şi fierbem până capătă consistenţa unui pireu de roşii. Modelăm apoi chiftelele, le aşezăm pe toate peste sosul de roşii, adăugăm coriandru, pătrunjel, mentă (sau alte condimente, după gust).
După ce au fiert chiftelele, spargem deasupra ouăle şi dăm cratiţa la cuptor, câteva minute, până se rumenesc ouăle, apoi le condimentăm.
Kefta se servesc împreună cu cartofi fierţi sau couscous, după preferinţă.
Pofta buna!
Pare interesanta reteta asta de chiftele marocane. O sa incerc si eu sa o reproduc.