Kefta libaneză
PrinteazaO reteta delicioasa de kefta libaneza din: carne de miel, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, menta, oregano, paine, scortisoara, piper, cuscus, supa de pui sau legime, ulei de masline, castravete iaurt, sare si usturoi.
- 1/2 carne de miel tocată,
- 2 ouă
- 1 ceapă mică
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 linguri pătrunjel
- 2 linguriţe mentă proaspătă
- 1 linguriţă oregano proaspăt
- 3 felii pâine albă, sare
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 vârf de cuţit de piper măcinat
pentru cuşcuş:
- 1 cană cuşcuş
- 1 cană supă de pui sau de legume
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
pentru sosul de iaurt:
- 200 g iaurt gras
- 100 g castravete verde
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Tai coaja feliilor de pâine şi le faci firimituri cât mai fine. Pui într-un castron carnea, adaugi ceapa şi usturoiul tocate mărunt, firimiturile de pâine, ouăle bătute, verdeaţa tocată mărunt, condimentele şi sare după gust.
Amesteci bine şi laşi să se aromatizeze timp de 10 minute. împărţi compoziţia în 8 şi îi dai forma unui mic cu diametrul de 2,5 cm şi lungime de 14-15 cm. Introduci pe mijlcul fiecărui mic câte un băţ de frigăruie. Frigi carnea pe ambele părţi într-o tigaie de teflon sau pe grătar. în timp ce kefta se frige, pui în supa fierbinte uleiul şi un praf de sare, adaugi cuşcuşul, amesteci şi acoperi cu un capac. Laşi 10 minute, după care ames¬teci cuşcuşul cu furculiţa până devine pufos.
Cureţi castravetele de coajă şi-l tai în cubuleţe foarte mici. Pui într-un bol iaurtul, îl amesteci foarte bine cu uleiul, usturoiul pisat, sare după gust şi castravetele stors de zeamă. Aşezi pe mijlocul farfuriei cuşcuş, pui câte două kefta şi torni sos de iaurt.
Kefta libaneză
Pofta buna!