Kefta de pui
PrinteazaO reteta de kefta de pui din: carne de pui, ardei capia, ceapa, usturoi, patrunjel verde, chimen macinat, piper negru, ienibahar, cimbru, seminte de caramom, boia iute, sare, coriandru si cuisoare.
- 800 g carne de pui
- 1 ardei capia
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita piper negru macinat
- 8 boabe de ienibahar macinat
- 1 lingurita cimbru uscat
- cateva seminte de cardamom macinate
- 1 lingurita boia iute
- sare
- 2 lingurite boia dulce
- 1 lingurita coriandru macinat
- 5 cuisoare parfumate (macinate)
Mod de preparare:
Razi ceapa si usturoiul pe razatoarea fina, toci ardeiul si patrunjelul marunt, apoi le amesteci cu carnea tocata. Adaugi condimentele si framanti bine pana se omogenizeaza, apoi o lasi la frigider o ora.
Modelezi pe bete de frigarui (tinute in prealabil 30 de minute in apa) carnaciori sau chiftele lunguite, potrivit, le ungi cu ulei si le rumenesti pe gratarul incins 4 minute pe fiecare parte. Le servesti imediat, cu lipie sa garnisite cu orez, cuscus, cartofi, gogosari murati ori sos de iaurt.
Kefta de pui
Pofta buna!