Ketchup cu usturoi si chimen
PrinteazaKetchup cu usturoi si chimen din: rosii, ceapa, usturoi, otet, zahar, mustar, chimen, piper, cuisoare, ulei, sare.
- 1,5 kg roşii
- 4 cepe albe
- 4 căţei usturoi
- 100 ml oţet
- 150 g zahăr brun
- 4 linguriţe muştar
- 1/2 linguriţă chimen măcinat
- 1/2 linguriţă piper
- 2 cuişoare
- 3 linguri ulei
- un praf sare
Mod de preparare:
Ceapa curăţată şi tăiată solzişori se pune la călit în ulei, se adaugă apoi roşiile date pe râzătoare şi usturoiul curăţat.
Se pun şi restul ingredientelor, se acoperă cu capac şi se lasă 30 de minute la fiert.
Se trece amestecul prin blender, apoi se strecoară, iar sucul rezultat se pune la foc pentru 45 de minute, cât să devină gros
Se pune sosul în borcane, se astupă cu capace şi se fierb 15-20 de minute într-o oală mare cu apă şi ziare.