Ketchup cu usturoi
PrinteazaKetchup cu usturoi din: rosii, ceapa, ardei, usturoi, hrean, boia, zahar, sare, piper.
- 3 kg roşii
- 1/2 kg ceapă
- 1 kg ardei
- 2 morcovi
- 4-5 căţei de usturoi
- hrean
- boia de ardei iute
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se usucă şi se taie bucăţi. Se dau prin maşina de bulion de 2-3 ori. Pasta obţinută se pune la fiert cu 5 linguri de sare.
Se adaugă ceapa, morcovul, usturoiul, ardeii tăiaţi mărunt. Se fierb, apoi se trec prin sită. Sosul obţinut se fierbe în continuare şi se adaugă după gust hreanul ras, boiaua, zahărul, sarea şi piperul. Se fierbe până scade la jumătate.
Se păstrează în borcane închise ermetic, care se sterilizează.
Se pot adăuga 2 mere acrişoare.
Pofta buna!