Ketchup picant cu scortisoara si usturoi
PrinteazaKetchup picant cu scortisoara si usturoi din: roşii, ceapa, gogosari, ardei iuti, foi de dafin, zahar, otet, usturoi, scorţişoară, piper, sare.
- 3 kg roşii
- 8 cepe
- 6 gogosari
- 2-3 ardei iuti
- 2 foi de dafin
- 250 g zahăr
- 150 ml otet
- 1 căpătână usturoi
- 1 linguriţă scorţişoară
- piper
- sare
Mod de preparare:
Roşiile şi gogoşarii se spală, se curăţă şi se taie jumătăţi, după care se trec prin maşina de tocat. Ceapa se spală, se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare.
Se pun toate la fiert într-o oală mai mare pentru o oră şi jumătate. Se adaugă ardeii iuţi tocaţi mărunt, foile de dafin, zahărul, oţetul, usturoiul pisat, scorţişoara, sare şi piper, după gust, şi se mai lasă să fiarbă o jumătate de oră.
Se opreşte focul şi toată compoziţia se mixează până devine o pastă omogenă. După ce s-a răcit puţin, se toarnă în sticle sau borcane, care în prealabil au fost sterilizate.
Se închid ermetic, se aşază într-o tavă şi se mai introduc la cuptor până când ketchupul începe să fiarbă. Se lasă la răcit în cuptor până a doua zi, când se vor depozita în cămară.
Ketchup picant cu scortisoara si usturoi
Pofta buna!