Ketchup de rosii usturoiat
PrinteazaKetchup de rosii usturoiat din: rosii, ceapa, zahar, sare, ienibahar, ardei gras, hrean, cuisoare, otet, ardei iuti.
- 4 kg roşii
- 4-5 cepe mari
- 200 g zahăr
- 2 linguriţe sare
- 1 vârf cuţit ienibahar măcinat
- 4 ardei graşi (roşii şi verzi)
- 1 linguriţă hrean ras
- 1 vârf cuţit cuişoare măcinate
- 500 ml oţet de 9°
- 4 ardei iuţi
Mod de preparare:
Se mărunţesc roşiile, ardeii şi se toacă ceapa. Se fierbe totul 1/2 oră, la foc potrivit, după care se pasează sau se dă prin blender. Se adaugă celelalte ingrediente şi se fierbi încă 1 oră.
Se toarnă în sticle sterilizate, se capsează şi se pun la fiert cca 30 min., în cuptor, într-un vas cu apă fierbinte şi înfăşurate în ziar.
Pofta buna!