Ketchup
PrinteazaKetchup din: rosii, ceapa, telina, morcov, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet, mustar, scortisoara, coniac, foi de dafin, sare si piper.
Ingrediente:
- 350 g rosii
- 1 ceapa
- 1 tija de telina
- 1 morcov
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 pahar otet
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita coniac
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ketchup: Toacă mărunt ceapa, morcovul, ţelina şi usturoiul curăţate. Căleşte-le rapid cu puţin ulei şi adaugă roşiile curăţate şi tocate mărunt.
Amestecă şi lasă-le să fiarbă circa 20 de minute la foc mediu.
Adaugă oţetul, 2-3 foi de dafin, muştarul şi scorţişoara şi fierbe totul încă 15 minute, amestecand frecvent.
Pasează-le cu mixerul sau cu blenderul de mână, potriveşte gustul cu sare şi piper şi încorporează coniacul.
Răceşte sosul amestecându-l aproape continuu.
Savurati!
foarte gustos