Ketchup

Printeaza

Ketchup din: rosii, ceapa, telina, morcov, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet, mustar, scortisoara, coniac, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 350 g rosii
  • 1 ceapa
  • 1 tija de telina
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 pahar otet
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coniac
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ketchup: Toacă mărunt ceapa, morcovul, ţelina şi usturoiul curăţate. Căleşte-le rapid cu puţin ulei şi adaugă roşiile curăţate şi tocate mărunt.

Amestecă şi lasă-le să fiarbă circa 20 de minute la foc mediu.

Adaugă oţetul, 2-3 foi de dafin, muştarul şi scorţişoara şi fierbe totul încă 15 minute, amestecand frecvent.

Pasează-le cu mixerul sau cu blenderul de mână, potriveşte gustul cu sare şi piper şi încorporează coniacul.

Răceşte sosul amestecându-l aproape continuu.

 

 

Savurati!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.