Ketchupul scade riscul bolilor cardiovasculare
PrinteazaLicopenul – un antioxidant foarte puternic ce se găseşte în ketchup – reduce semnificativ riscul aterosclerozei, conform unui studiu efectuat de USDA, Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, în timp ce tipurile de ketchup obişnuite conţin o cantitate mică de licopen, cele organice au cu 60% mai mult, se arată într-un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry.
De asemenea, ketchupul organic îţi furnizează o cantitate foarte mare din vitaminele A, C şi E.
Alege ketchupul natural, care este mai închis la culoare. Dacă vrei să-l utilizezi ca dressing pentru anumite gustări, amestecă-l cu o maioneză cu conţinut scăzut în grăsimi. Sau poţi face un mix cu usturoi pisat şi ierburi aromatice, excelent pentru piept de pui marinat la grătar.
Ingredientele de bază pe care ar trebui să le conţină un ketchup sunt următoarele: sos de roşii fiert, zahăr (opţional), oţet, ceapă, scorţişoară, ghimbir.