Khachapuri

Printeaza

Khachapuri din: faina, lapte, drojdie, sare, zahar, ulei, branza, oua.

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 100 ml lapte
  • 160 ml apă
  • un plic drojdie uscată
  • o linguriţă sare
  • o linguriţă zahăr pudră
  • 2 linguri ulei

Pentru umplutură:

  • 350 g brânză de vaci
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Khachapuri: In bolul unui robot se pun făina, sarea, zahărul, drojdia, uleiul si se amestecă. Se încălzesc laptele si apa, se adaugă peste amestecul de făină şi se frământă 5-7 minute. Se lasă aluatul ia crescut 90 de minute.

Aluatul crescut se împarte în trei. Se întind trei foi de 20 cm diametru, se repartizează brânza şi se întorc marginile spre interior, dând formă alungită de bărcuţă. Se lasă aşa 30 de minute.

Se transferă apoi în tavă, se coc 20 de minute.

Se scot, se pun ouăle crude şi se mai lasă la cuptor 7 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.