Khachapuri
PrinteazaKhachapuri din: faina, lapte, drojdie, sare, zahar, ulei, branza, oua.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 100 ml lapte
- 160 ml apă
- un plic drojdie uscată
- o linguriţă sare
- o linguriţă zahăr pudră
- 2 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 350 g brânză de vaci
- 3 ouă
Mod de preparare:
Khachapuri: In bolul unui robot se pun făina, sarea, zahărul, drojdia, uleiul si se amestecă. Se încălzesc laptele si apa, se adaugă peste amestecul de făină şi se frământă 5-7 minute. Se lasă aluatul ia crescut 90 de minute.
Aluatul crescut se împarte în trei. Se întind trei foi de 20 cm diametru, se repartizează brânza şi se întorc marginile spre interior, dând formă alungită de bărcuţă. Se lasă aşa 30 de minute.
Se transferă apoi în tavă, se coc 20 de minute.
Se scot, se pun ouăle crude şi se mai lasă la cuptor 7 minute.
Pofta buna!