Khinkali

Printeaza

Khinkali din: faina, ou, carne de vita, ceapa, coriandru, patrunjel, boia, sare, piper.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • un ou
  • 200-250 ml apă călduţă
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 300 g carne de vită tocată
  • 2 cepe
  • 5 fire coriandru
  • 5 fire pătrunjel
  • 100 ml apă
  • boia
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Khinkali: Făina, oul şi sarea se amestecă, se toarnă apă călduţă şi, când a devenit un aluat omogen, se frământă bine. Se lasă 30 de minute să se odihnească.

Pentru umplutură, se amestecă bine carnea cu ceapa tocată şi verdeaţa şi se asezonează cu sare, boia şi piper. Se toarnă apa.

Aluatul se împarte în 20 de bile care se întind cât mai fin posibil în foi rotunde. Se repartizează umplutura, se adună aluatul asemenea unei punguţe şi se presează pentru a se lipi, se fierb aproximativ 7 minute în apă clocotită.

Sunt gata când se ridică la suprafaţa apei.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.