Kibbeh de dovleac

Printeaza

Kibbeh de dovleac din: dovleac, bulgur, faina, apa, ceapa, unt, sare, piper, naut, ulei.

Ingrediente:Kibbeh de dovleac

  • 500 g dovleac
  • 300 g bulgur fin
  • 80 g făină de grâu
  • 500 ml apă
  • 1/2 ceapă
  • unt
  • sare
  • piper

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă
  • 250 g năut fiert
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Torni bulgurul într-o oală, îl prăjeşti puţin, adaugi apă clocotită cu un vârf de sare şi îl laşi să se umfle timp de 30 de minute.

Cureţi dovleacul şi îl tai bucăţi, îl pui la fiert cu o jumătate de pahar de apă, amestecând des cu o lingură de lemn. După 15 minute laşi la răcit, apoi îl dai prin sită. Amesteci dovleacul cu bulgurul stors bine în mâini, adaugi o jumătate de ceapă curăţată şi tăiată mărunt, sare şi piper, după gust.

Torni făina în ploaie, până când obţii o compoziţie destul de tare.

Pregăteşti umplutura aşa:

Căleşti ceapa în uleiul încins, adaugi năutul (înmuiat şi fiert) şi îl prăjeşti până devine auriu, potrivind gustul de sare. întinzi un strat de bulgur într-o tavă unsă cu unt, pui umplutură, adaugi restul de bulgur şi presari câteva bucăţi de unt.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, până capătă o culoare aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.