Kibbeh de dovleac

Printeaza

O reteta de kibbeh de dovleac din: dovleac, bulgur, apa, faina de grau, ceapa, unt, sare, piper, naut si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Kibbeh de dovleac

pentru kibbeh:

  • 500 g dovleac
  • 300 g bulgur fin
  • 500 ml apa
  • 80 g faina de grau
  • 1/2 ceapa
  • unt
  • sare
  • piper

pentru umplutura:

  • 1 ceapa
  • 250 g naut fiert
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Toarnă bulgurul într-o oală, prăjeşte-l puţin, adaugă 500 ml de apă clocotită cu o linguriţă de sare şi lasă-l să se umfle circa 30 de minute în oala acoperită cu capac.

Intre timp, curăţă dovleacul şi taie-l bucăţi, apoi pune-l la fiert într-o cratiţă cu o jumătate de pahar cu apă şi amestecă din când în când cu o lingură de lemn. Ia cratiţa de pe foc după 15 minute şi lasă să se răcească. Trece do­vleacul prin sită.

Stoarce bulgurul între mâini şi amestecă-l cu dovleacul, adaugă o jumătate de ceapă curăţată şi tocată mărunt, sare şi piper, după gust. Toarnă faina în ploaie trep­tat şi amestecă până când obţii o compoziţie suficient de tare. Dă-o deoparte şi las-o să se odihnească.

Pentru umplutură: căleşte ceapa în uleiul încins, adau­gă năutul (în prealabil înmuiat şi fiert) şi prăjeşte-l la foc mediu spre mare până când devine auriu. Potriveşte gustul de sare.

Intinde jumătate din compoziţia cu bulgur pe fundul unei tăvi unse cu unt, nivelând cu mâna pentru ca stratul să fie uniform.

Pune umplutura şi termină cu un alt strat de bulgur, deasupra căruia presară bucăţele de unt. Taie prepa­ratul cu un cuţit în pătrate şi coace-l la 170° C până când suprafaţa devine aurie. Serveşte-l cald, însoţit de o salată.

Kibbeh de dovleac

Kibbeh de dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.