Kibbeh de dovleac
PrinteazaO reteta de kibbeh de dovleac din: dovleac, bulgur, apa, faina de grau, ceapa, unt, sare, piper, naut si ulei de masline extravirgin.
pentru kibbeh:
- 500 g dovleac
- 300 g bulgur fin
- 500 ml apa
- 80 g faina de grau
- 1/2 ceapa
- unt
- sare
- piper
pentru umplutura:
- 1 ceapa
- 250 g naut fiert
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Toarnă bulgurul într-o oală, prăjeşte-l puţin, adaugă 500 ml de apă clocotită cu o linguriţă de sare şi lasă-l să se umfle circa 30 de minute în oala acoperită cu capac.
Intre timp, curăţă dovleacul şi taie-l bucăţi, apoi pune-l la fiert într-o cratiţă cu o jumătate de pahar cu apă şi amestecă din când în când cu o lingură de lemn. Ia cratiţa de pe foc după 15 minute şi lasă să se răcească. Trece dovleacul prin sită.
Stoarce bulgurul între mâini şi amestecă-l cu dovleacul, adaugă o jumătate de ceapă curăţată şi tocată mărunt, sare şi piper, după gust. Toarnă faina în ploaie treptat şi amestecă până când obţii o compoziţie suficient de tare. Dă-o deoparte şi las-o să se odihnească.
Pentru umplutură: căleşte ceapa în uleiul încins, adaugă năutul (în prealabil înmuiat şi fiert) şi prăjeşte-l la foc mediu spre mare până când devine auriu. Potriveşte gustul de sare.
Intinde jumătate din compoziţia cu bulgur pe fundul unei tăvi unse cu unt, nivelând cu mâna pentru ca stratul să fie uniform.
Pune umplutura şi termină cu un alt strat de bulgur, deasupra căruia presară bucăţele de unt. Taie preparatul cu un cuţit în pătrate şi coace-l la 170° C până când suprafaţa devine aurie. Serveşte-l cald, însoţit de o salată.
Kibbeh de dovleac
Pofta buna!