Kir Cocktail

Printeaza

O reteta simpla de Kir Cocktail din: vin alb sec si crema de coacaze.

  • Calitate – slab alcoolizatKir Cocktail
  • Bază alcoolică – nici una
  • Pahar – goblet
  • Categorie – Wine drinks
  • Decoraţiune – fără

 

Se serveste înainte de mese

 

Ingrediente:

  • 9/10 vin alb sec
  • 1/10 cremă de coacăze

 

Acest amestec a apărut în Burgundia, între sfârşitul secolului al XlX-lea şi înce­putul secolului al XX-lea. Denumirea Kir vine de la numele unui preot care era, prin anii ’50, primar al oraşului Dijon.

Se povesteşte că lui îi plăcea atât de mult să bea şi să servească prietenilor săi o combinaţie de vin alb sec de Burgundia, Aligote, cu aşa numita cremă de cassis, lichiorul tipic pentru Dijon obţinut din coacăzele care cresc spontan şi din abundenţă în această regiune, încât i-a dat numele său. Cocktailul a fost menţionat în codificările IBA din 1987 şi 1993.

Preparare:

Kir Cocktail se prepară direct într-un pahar goblet bine răcit, turnând mai întâi crema de coacăze de Dijon şi comple­tând cu vinul alb sec frapat.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.