Kir Cocktail
PrinteazaO reteta simpla de Kir Cocktail din: vin alb sec si crema de coacaze.
- Calitate – slab alcoolizat
- Bază alcoolică – nici una
- Pahar – goblet
- Categorie – Wine drinks
- Decoraţiune – fără
Se serveste înainte de mese
Ingrediente:
- 9/10 vin alb sec
- 1/10 cremă de coacăze
Acest amestec a apărut în Burgundia, între sfârşitul secolului al XlX-lea şi începutul secolului al XX-lea. Denumirea Kir vine de la numele unui preot care era, prin anii ’50, primar al oraşului Dijon.
Se povesteşte că lui îi plăcea atât de mult să bea şi să servească prietenilor săi o combinaţie de vin alb sec de Burgundia, Aligote, cu aşa numita cremă de cassis, lichiorul tipic pentru Dijon obţinut din coacăzele care cresc spontan şi din abundenţă în această regiune, încât i-a dat numele său. Cocktailul a fost menţionat în codificările IBA din 1987 şi 1993.
Preparare:
Kir Cocktail se prepară direct într-un pahar goblet bine răcit, turnând mai întâi crema de coacăze de Dijon şi completând cu vinul alb sec frapat.