Kishk
PrinteazaKishk
- 3 catei de usturoi taiati marunt
- 3 linguri faina
- 3 cepe medii tocate
- 1 l supa de pasare
- 450g iaurt gros
- 50g unt
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se prajeste ceapa intr-o tigaie mica in ulei pana devine usor maronie. Separat, intr-o oala se prajeste usturoiul la foc mic in unt (sa nu se maroneasca), se adauga faina si se amesteca.
Se adauga iaurtul cate 1-2 linguri o data si se amesteca, se creste focul, se adauga putin cate putin din supa de pasare si ceapa prajita.
Se fierbe cca 5 min amestecand din cand in cand, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se mai fierbe pentru 5 min (se adauga apa daca devine prea groasa).
Se ia de pe foc, se lasa sa stea 5 min si se serveste.
Pofta buna!