Knackebrod

Printeaza

Knackebrod este denumirea daneză şi norvegiană (Bokmâl) a pâinii crocante.

Pâinea crocantă uscată se bucură de popularitate în Scandinavia, dar şi în Marea Britanie, unde marca Ryvita este cea mai populară, în Scandinavia, liderul de piaţă este Wasa.

Principala diferenţă dintre Ryvita şi Wasa este dată de faptul că firma Ryvita nu foloseşte drojdie pentru prepararea produsului său.

Pâinea uscată, din grâu sau secară, a început să fie fabricată din cauza faptului că deseori, în Scandinavia, cerealele nu se coc, fiind prea frig.

Aluatul din grâu şi secară necoăptă nu creşte prin adăugarea drojdiei, astfel încât pâinile erau coapte sub forma unor lipii. Ele se deosebesc însă de lipiile indiene, precum chapati sau roti, prin faptul că trebuie să fie tari, crocante şi uscate, deoarece umezeala, care împiedică şi fermentarea drojdiei, produce mucegăirea upei pâini.

Uscată, pâinea se poate păstra vreme îndelungată.

 

Knackebrod

Knackebrod

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.