Knodel din cartofi fierti

Printeaza

Knodel din cartofi fierti din: cartofi, faina, sare, unt, paine, apa, ou.

Ingrediente:Knodel din cartofi fierti

  • 1,5 kg cartofi
  • 200 g făină
  • sare
  • 20 g unt
  • 50 g păine albă (tăiată cubuleţe)
  • doi litri de apă
  • un ou

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb, apoi se pasează, se amestecă bine cu făina şi sarea până când se obţine o cocă. Se adaugă trei linguri de apă sau un ou.

Aluatul se împarte în 12 bucăţi care se apla­tizează şi în mijlocul acestora se pun cubuleţele de pâine prăjite în unt. Se modelează apoi găluşte, se dau prin făină, apoi se fierb la foc mic, 5 minute, în apă clocotită cu sare.

Vasul cu găluşte se dă deo­parte şi se lasă să mai stea circa 10 minute. Găluştele se scot apoi şi se folosesc în loc de garnitura de cartofi natur, la preparatele cu sos.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • knodel din cartofi fierti

1 comentariu

  1. Ce nationalitate are acest preparat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.