Knodel din cartofi fierti
PrinteazaKnodel din cartofi fierti din: cartofi, faina, sare, unt, paine, apa, ou.
- 1,5 kg cartofi
- 200 g făină
- sare
- 20 g unt
- 50 g păine albă (tăiată cubuleţe)
- doi litri de apă
- un ou
Mod de preparare:
Cartofii se fierb, apoi se pasează, se amestecă bine cu făina şi sarea până când se obţine o cocă. Se adaugă trei linguri de apă sau un ou.
Aluatul se împarte în 12 bucăţi care se aplatizează şi în mijlocul acestora se pun cubuleţele de pâine prăjite în unt. Se modelează apoi găluşte, se dau prin făină, apoi se fierb la foc mic, 5 minute, în apă clocotită cu sare.
Vasul cu găluşte se dă deoparte şi se lasă să mai stea circa 10 minute. Găluştele se scot apoi şi se folosesc în loc de garnitura de cartofi natur, la preparatele cu sos.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- knodel din cartofi fierti
Ce nationalitate are acest preparat?