Kofte
PrinteazaChiftelele au fost inventate cel mai probabil in Imperiul Persan si se faceau, pe semne, din carne tocata de miel, numele lor derivand dintr-un vechi cuvant persan, koofteh, care inseamna „carne tocata”.
De aici, acest fel de mancare a ajuns. inaintand de-a lungul rutelor comerciale pana in India, dar si in sud si vest, in Turcia si in spatiul balcanic.
Exists nenumarate retete de kofte, in multe dintre ele folosindu-se si alte feluri de carne. Unele kofte au in compozitie si nuci, branza sau fructe uscate. De multe ori chiftelele sunt foarte condimentate si se servesc intr-un sos bogat, cel mai adesea de rosii.
Metodele de preparare difera de la o regiune la alta, in unele parti ele fiind prajite in putina grasime, in altele facute pe gratar sau fierte in sos. Dimensiunea chiftelelor variaza si ea.
Koftele de miel se potrivesc cu diferite sosuri, fie ele cremoase, din iaurt, care atenueaza iuteala condimentelor, fie cu fructe precum in Maroc, printre care caise sau lamai confiate.
Incoming search terms:
- kofte reteta