Korma de oaie cu ghimbir

Printeaza

Korma de oaie cu ghimbir din: carne de oaie, ceapă, ghimbir, usturoi pisat, scorţişoară pisată, iaurt, sare, zahăr brun, unt topit, cartofi, ceapă verde, piper negru.

 

Ingrediente:Korma de oaie cu ghimbir

  • 500 g carne de oaie
  • 1 ceşcuţă ceapă
  • tăiată mărunt
  • 1 lingură ghimbir
  • 2 linguriţe usturoi pisat
  • 3 bucăţele scorţişoară pisată
  • 1 ceşcuţă iaurt
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • 4-6 linguri unt topit
  • 3 cartofi
  • 1 ceapă verde
  • piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Carnea se dezosează, se taie cubuleţe şi se spală bine. Condimentele pisate, scorţişoara, iaurtul si untul se pun într-o tigaie, la foc mic. Se adaugă zahărul şi se amestecă până când acesta se topeşte în compoziţie.

Se sărează şi se ia cratiţa de pe foc. Cartofii, curăţaţi de coajă, se taie în două, pe lungime, şi se prăjesc, pe ambele părţi, în unt bine încins înainte. Se scot şi, în untul rămas, se căleşte ceapa verde, tăiată cubiileţe şi ceapa tăiată mărunt.

Separat se pun la prăjit cubuleţele de came, în unt bine încins înainte.

Când este aproape făcută, se adaugă restul de ingrediente şi se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să fiarbă timp de câteva minute, la foc mic.

Korma de oaie cu ghimbir

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi place carnea de oaie, asa ca asta iese din discutie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.