Korma de oaie cu usturoi
PrinteazaKorma de oaie cu usturoi din: carne de oaie, ceapă, ghimbir, usturoi, scorţişoară, iaurt, sare, zahăr, unt, cartofi, ceapă verde, piper.
- 500 g carne de oaie
- 1 ceşcuţă ceapă
- tăiată mărunt
- 1 lingură ghimbir
- 2 linguriţe usturoi pisat
- 3 bucăţele scorţişoară pisată
- 1 ceşcuţă iaurt
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr brun
- 4-6 linguri unt topit
- 3 cartofi
- 1 ceapă verde
- piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Carnea se dezosează, se taie cubuleţe şi se spală bine.
Condimentele pisate, scorţişoara, iaurtul si untul se pun într-o tigaie, la foc mic.
Se adaugă zahărul şi se amestecă până când acesta se topeşte în compoziţie.
Se sărează şi se ia cratiţa de pe foc.
Cartofii, curăţaţi de coajă, se taie în două, pe lungime, şi se prăjesc, pe ambele părţi, în unt bine încins înainte.
Se scot şi, în untul rămas, se căleşte ceapa verde, tăiată cubuleţe şi ceapa tăiată mărunt.
Separat se pun la prăjit cubuleţele de carne.
Când este aproape făcută, se adaugă restul de ingrediente şi se acoperă vasul cu un capac.
Se lasă să fiarbă timp de câteva minute, la foc mic.
Pofta buna!