Korma de oaie cu usturoi

Printeaza

Korma de oaie cu usturoi din: carne de oaie, ceapă, ghimbir, usturoi, scorţişoară, iaurt, sare, zahăr, unt, cartofi, ceapă verde, piper.

Ingrediente:Korma de oaie cu usturoi

  • 500 g carne de oaie
  • 1 ceşcuţă ceapă
  • tăiată mărunt
  • 1 lingură ghimbir
  • 2 linguriţe usturoi pisat
  • 3 bucăţele scorţişoară pisată
  • 1 ceşcuţă iaurt
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • 4-6 linguri unt topit
  • 3 cartofi
  • 1 ceapă verde
  • piper negru, proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Carnea se dezosează, se taie cubuleţe şi se spală bine.

Condimentele pisate, scorţişoara, iaurtul si untul se pun într-o tigaie, la foc mic.

Se adaugă zahărul şi se amestecă până când acesta se topeşte în compoziţie.

Se sărează şi se ia cratiţa de pe foc.

Cartofii, curăţaţi de coajă, se taie în două, pe lungime, şi se prăjesc, pe ambele părţi, în unt bine încins înainte.

Se scot şi, în untul rămas, se căleşte ceapa verde, tăiată cubuleţe şi ceapa tăiată mărunt.

Separat se pun la prăjit cubuleţele de carne.

Când este aproape făcută, se adaugă restul de ingrediente şi se acoperă vasul cu un capac.

Se lasă să fiarbă timp de câteva minute, la foc mic.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.