Krapfen
PrinteazaKrapfen
- 1 kg de făină
- 1 nucă de drojdie
- 6 ouă
- l cană zahăr
- 2 linguri unt
- 1 praf de sare
- 1 sfert de litru lapte
- dulceaţă de caise
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Drojdia se desface în jumătate de pahar de apă călduţă şi 2 linguri de faină, lăsând plămada asta să crească îndoit.
Restul de faină se freacă cu sare şi zahăr, apoi cu 5 ouă şi unt topit. La chestia asta se adaugă maiaua, frământând pe întrecute, iar aluatul obţinut se lasă la crescut, în loc călduţ, 2 ceasuri.
Se întinde pe masă presărată cu făină foaie groasă de un degeţel, se taie rondele, cu gura unui pahar . In mijlocul cerculeţelor de aluat se pune câte o linguriţă cu dulceaţă de caise (austriecii îmi par bântuiţi de caise).
Se umezesc cu puţin ou bătut marginile, se acoperă cu alt discuşor, se lipesc, apăsând migălos, se lasă la odihnăjumătate de oră.
Krapfens se prăjesc până se înfurie rumenesc, iar la masă se dau calde, pudrate cu zahăr.
Krapfen
Pofta buna!