Kulfi cu fistic
PrinteazaKulfi cu fistic din: fistic, lapte, seminte de cardamon si caise. Kulfi este o îngheţată de origine indiană, pregătită fără a folosi congelatorul: compoziţia e pe bază de lapte şi de alte ingrediente care se toarnă în conuri de metal, care se închid ermetic şi se bat bine până se solidifică crema.
Ingrediente:
- 100 g fistic
- 4 dl lapte condensat
- 8 seminţe de cardamon
- 2 caise
Mod de preparare:
Zdrobiţi într-o piuliţă seminţele de cardamon, apoi puneţi-le într-o cratiţă cu laptele condensat şi daţi-le în clocot.
Luaţi-le de pe foc şi lăsaţi-le în infuzie cam 1 oră.
Opăriţi câteva clipe fisticul, scurgeţi-l şi curăţaţi-l de pieliţă. Tocaţi-l în mixer, apoi adăugaţi jumătate din cantitatea de lapte, amestecând până se omogenizează, împărţiţi crema obţinută în patru cupe de câte o porţie (sau în pahare de Martini) şi puneţi-le în frigider cel puţin 30 de minute, până se întăreşte crema.
Cu puţin înainte de a servi, spălaţi şi ştergeţi caisele, scoateţi-le sâmburii, tăiaţi-le pe lung în două şi aşezaţi-le pe suprafaţa cupelor de kutfi umplând cavitatea sâmburelui cu restul de fistic mărunţit.
Kulfi cu fistic
Poftă bună!
N-am mai auzit de asemenea reteta