Kulfi cu fistic

Printeaza

Kulfi cu fistic din: fistic, lapte, seminte de cardamon si caise. Kulfi este o îngheţată de origine indiană, pregătită fără a folosi congelatorul: compoziţia e pe bază de lapte şi de alte ingrediente care se toarnă în conuri de metal, care se închid ermetic şi se bat bine până se solidifică crema.

Ingrediente:

  • 100 g fistic
  • 4 dl lapte condensat
  • 8 seminţe de cardamon
  • 2 caise

 

Mod de preparare:

Zdrobiţi într-o piuliţă seminţele de carda­mon, apoi puneţi-le într-o cratiţă cu laptele condensat şi daţi-le în clocot.

Luaţi-le de pe foc şi lăsaţi-le în infuzie cam 1 oră.

Opăriţi câteva clipe fisticul, scurgeţi-l şi curăţaţi-l de pieliţă. Tocaţi-l în mixer, apoi adăugaţi jumătate din cantitatea de lapte, amestecând până se omogenizează, împărţiţi crema obţinută în patru cupe de câte o porţie (sau în pahare de Martini) şi puneţi-le în frigider cel puţin 30 de minute, până se întăreşte crema.

Cu puţin înainte de a servi, spălaţi şi ştergeţi caisele, scoateţi-le sâmburii, tăiaţi-le pe lung în două şi aşezaţi-le pe suprafaţa cupelor de kutfi umplând cavitatea sâmbu­relui cu restul de fistic mărunţit.

 

Kulfi cu fistic

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. N-am mai auzit de asemenea reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.