Lacramioare
PrinteazaLacramioare
Ingrediente:
Pentru aluat
- 300 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 100 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilinat 100 g unt
- 2 ouă.
Pentru umplutură:
- 2 cutii caise (â 850 ml)
- 1 kg brânză dulce de vaci
- 175 g zahăr
- 2 pachete zahăr vanilinat
- 6 gălbenuşuri
- 3 pachete budincă de frişca
- 200 ml frişca
- sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 400 ml lapte.
Pentru bezea:
- 6 albuşuri
- 200 g zahăr
Preparare:
Frământaţi toate ingredientele pentru aluat, apoi înfăşuraţi aluatul obţinut în folie alimentară şi lăsaţi-l circa 60 de minute la frigider, între timp lăsaţi caisele să se scurgă.
Amestecaţi toate ingredientele pentru umplutură, mai puţin fructele şi lăsaţi-le să se liniştească puţin. Incingeţi cuptorul la 180°C. Ungeţi cu grăsime o tavă adâncă, întindeţi aluatul acolo şi înţepaţi-l cu o furculiţă. Aşezaţi caisele, apoi întindeţi uniform amestecul cu brânză dulce.
Coaceţi prăjitura 40-50 de minute. Bateţi albuşurile bine şi turnaţi zahărul în ploaie. Turnaţi bezeaua într-un dispozitiv pentru şpriţat. Scoateţi prăjitura din cuptor, apoi şpriţaţi bezeaua în valuri peste prăjitură şi coaceţi-o încă 10-15 minute.
Lăsaţi prăjitura să se liniştească peste noapte în cuptor, pentru a se forma lăcrămioarele.
Pofta buna!