Lacrimi cu gem de macese
PrinteazaO reteta de desert cu rocotta, coji de napolitana, migdale, fostic, zahar tos, frisca, gem de caise, pasta de macese, pudra de scortisoara, unt si ulei.
- 300 g coji de napolitană din comerţ
- 250 g ricotta
- 80 g migdale
- 30 g fistic
- 50 g zahăr tos
- 100 ml frişcă
- 100 g gem de caise
- o lingură de pastă de măceşe
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- pudră de scorţişoară
- unt
- ulei
Mod de preparare:
Zahărul tos şi zahărul vanilinat se pun la topit într-o oală. Când nu se mai simte nici o granulă de zahăr şi a început să fiarbă, se adaugă migdalele şi fisticul.
Se amestecă ca să se acopere total cu zahăr, se opreşte focul şi se toarnă amestecul pe o tavă unsă cu ulei sau unt. Se lasă să se răcească complet, se sfărâmă bucăţi cu un cuţit, se pun într-un bol şi se pasează cu un mixer până când devin ca o pudră.
Se adaugă frişca mixată, o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară, brânza ricotta, gemul de caise şi pasta de măceşe. Se mixează bine ca să se încorporeze ingredientele, se umplu cojile de napolitană şi se aşază pe un platou.
Se acoperă cu folie alimentară, se introduc la rece pentru minimum 30 de minute, apoi se servesc.în lipsa mixerului, amestecul se poate mărunţi cu ajutorul unui sucitor.
Poftă bună!