Lahmacun – Pizza turceasca cu carne tocata
PrinteazaLahmacun – Pizza turceasca cu carne tocata din: faina, ulei de masline, apa, sare, carne tocată de vită, ceapa, rosii, pastă de bulion, ardei graşi, patrunjel, boia dulce, sare, piper.
Lahmacun este un fel de mâncare tradițional turcesc, care constă dintr-o bază subțire de aluat, acoperită cu o umplutură gustoasă de carne tocată și condimente.
Este o mâncare populară în întreaga regiune și este apreciată pentru gustul său bogat și condimentat.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 50 ml ulei de măsline
- 100 ml apă
- sare
Pentru umplutură:
- 500 g carne tocată de vită
- 3 cepe
- 2 rosii
- 1 lingură cu pastă de bulion
- 2 ardei graşi
- 1 legătură de pătrunjel
- boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă făina cu sare, ulei şi apa călduţă şi frământă. Dacă este prea moale, mai presară făină, întinde aluatul cât mai subţire (cam 5 cm).
Aşază-l într-o formă de pizza sau într-o tavă unsă cu ulei. Separat, taie mărunt ceapa, roşiile şi ardeii.
Amestecă toate aceste ingrediente cu carnea tocată, pasta de bulion şi puţin pătrunjel tocat fin. Condimentează cu sare, piper şi boia dulce şi întinde amestecul pe blatul de pizza.
Lasă la cuptor până se rumeneşte blatul. Serveşte cu mult pătrunjel şi stropită cu zeamă de lămâie.
Lahmacun – Pizza turceasca cu carne tocata
Pofta buna!