Lahmacun – pizza turceasca

Printeaza

Lahmacun – pizza turceasca din: faina, drojdie, ulei de masline, sare, apa, carne de miel sau vita, ceapa, rosii, usturoi, pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel sau coriandru.

Lahmacun este un fel de mâncare tradițional turcesc, care constă dintr-o bază subțire de aluat, acoperită cu o umplutură gustoasă de carne tocată și condimente.

Este o mâncare populară în întreaga regiune și este apreciată pentru gustul său bogat și condimentat.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300g făină
  • 7g drojdie uscată
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță sare
  • 150ml apă călduță

Pentru umplutură:

  • 250g carne de miel sau vită mărunțită
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 roșii mari, tocate cubulețe
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță boia de ardei iute (sau după gust)
  • Sare și piper, după gust
  • Suc de lămâie, după gust
  • Frunze proaspete de pătrunjel sau coriandru, pentru decor

 

Mod de preparare:

Începeți cu aluatul. Amestecați făina și sarea într-un bol mare. Într-un alt bol mic, dizolvați drojdia în apa călduță și lăsați-o să se activeze timp de 5-10 minute.

Adăugați amestecul de drojdie și uleiul de măsline în făină și frământați până obțineți un aluat omogen și elastic.

Lăsați-l să crească, acoperit cu un prosop curat, timp de aproximativ o oră, sau până când se dublează în volum.

Între timp, pregătiți umplutura. Amestecați carnea tocată cu ceapa, roșiile, usturoiul, pasta de tomate, boiaua de ardei dulce, boiaua de ardei iute, sare, piper și sucul de lămâie. Lăsați umplutura să stea pentru a se înmuia aromele.

Preîncălziți cuptorul la 220°C și pregătiți tava de copt. După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în bucăți mici și subțiri.

Rulați fiecare bucată într-o foaie subțire, asemănătoare cu o clătită.

Așezați fiecare foaie de aluat pe tava de copt și distribuiți uniform umplutura de carne peste ele.

Coaceți lahmacun-urile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-12 minute sau până când marginile sunt aurii și crocante.

Scoateți-le din cuptor și presărați frunzele proaspete de pătrunjel sau coriandru pe deasupra.

Lahmacun – pizza turceasca

Informații nutriționale aproximative pentru o porție de lahmacun:

  • Calorii: 300-350 kcal
  • Carbohidrați: 40-45g
  • Proteine: 12-15g
  • Grăsimi: 10-12g

 

Poate fi servită cu salată verde, ceapă și lămâie, iar textura crocantă a crustei alături de umplutura suculentă face din lahmacun o experiență culinară delicioasă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.