Lamai caramel cu susan
PrinteazaLamai caramel cu susan
- 1 lamaie
- 100gr zahar
- 150gr susan
- 500gr faina
- 50gr drojdie uscata
- bicarbonat de sodiu
- sare
Mod de preparare:
Lamaia se spala se curata de coaja se taie in 4 bucati egale.Se face un sos bechamel din faina,
drojdie, sare, bicarbonat, a se face putin mai gros ca aluatul de clatite.
Bucatile de lamaie se dau prin sosul bechamel a se avea in vedere ca lamaia sa fie complet acoperita in acel sos si se prajeste in baie de ulei incins uleiul trebuie sa fie foarte bine incins inainte.
Dupa rumenire se scot intr-o sita.
Caramelul in tigaie se pun doua linguri de ulei si se adauga 100 de grame de zahar.
Se invarte continuu pana ce zaharul ajunge la o culoare aurie
Apoi cuburile de lamie prajite in orealabil se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat (in momentul adaugarii cuburilor de lamaie tigaia se retrage de pe foc).
Se amesteca f repede cu zaharul caramelizat si imediat se adauga susanul amestecandu-se continuu.
Dupa ce cuburile de lamaie s-au acoperit de caramel si susan se intind pe o tavita de inox si se lasa la racit.
Se servesc la o bautura usor alcoolizata.
Pofta buna!