Lamai murate cu boia iute
PrinteazaLamai murate cu boia iute din: seminţe de muştar, ulei de măsline, frunze de curry, urad dhal (mazăre mică şi uscată cu boabele sparte în jumătăţi), boia iute, oţet din vin, lămâie.
Ingrediente:
- 2 linguriţe seminţe de muştar
- 2 linguri ulei de măsline
- opţional, 1 mână mică frunze de curry
- opţional, 1 linguriţă urad dhal (mazăre mică şi uscată cu boabele sparte în jumătăţi)
- 1 linguriţă boia iute
- 4 linguri oţet din vin
- 2 lămâi spălate, fără sâmburi, tăiate bucăţi
Mod de preparare:
Prăjiţi seminţele de muştar în ulei încins. Când încep să înflorească, adăugaţi frunzele de curry şi mazărea.
Daţi focul mai mic şi adăugaţi boiaua; căliţi până când se rumenesc, apoi adăugaţi oţetul.
Puneţi lămâile, amestecaţi, luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Se poate păstra în frigider timp de 1 săptămână.
Lamai murate cu boia iute
Pofta buna!