Lamai murate cu boia iute

Printeaza

Lamai murate cu boia iute din: seminţe de muştar, ulei de măsline, frunze de curry, urad dhal (mazăre mică şi uscată cu boabele sparte în jumătăţi), boia iute, oţet din vin, lămâie.

Lamai_murate_cu_boia_iute

Ingrediente:

  • 2 linguriţe seminţe de muştar
  • 2 linguri ulei de măsline
  • opţional, 1 mână mică frunze de curry
  • opţional, 1 linguriţă urad dhal (mazăre mică şi uscată cu boabele sparte în jumătăţi)
  • 1 linguriţă boia iute
  • 4 linguri oţet din vin
  • 2 lămâi spălate, fără sâmburi, tăiate bucăţi

 

Mod de preparare:

Prăjiţi seminţele de muştar în ulei încins. Când încep să înflorească, adăugaţi frunzele de curry şi mazărea.

Daţi focul mai mic şi adăugaţi boiaua; căliţi până când se rumenesc, apoi adăugaţi oţetul.

Puneţi lămâile, amestecaţi, luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Se poate păstra în frigider timp de 1 săptămână.

Lamai murate cu boia iute

Lamai_murate_cu_boia_iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.