Lamai umplute cu sardele
PrinteazaLamai umplute cu sardele din: lamai, sardele in ulei, margarina, mustar, boia, masline, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 lămâi
- 1 cutie sardele în ulei
- 50 g margarină
- 1 lingură muştar
- 1 linguriţă boia dulce
- 5-6 măsline
- 2-3 fire pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti sardelele cu furculiţa, adaugi margarina frecată spumă, muştarul, miezul şi zeama de lămâie.
Potriveşti de sare şi piper, pui şi boiaua dulce, amesteci şi umpli lămâile cu pasta obţinută. Le aşezi apoi pe un platou, le decorezi cu pătrunjel şi feliuţe de măsline şi le dai la rece pentru 10-15 minute.
Pofta buna!