Langos

Printeaza

Langos cu: faina, drojdie, sare, galbenus, lapte, smantana, ulei.

 

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 1 cub drojdie proaspătă
  • sare
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 I lapte călduţ
  • 200 g smântână
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare:

Frămânţi din toate ingredientele un aluat pe care îl pui într-o pungă mare de plastic unsă cu ulei şi o laşi la dospit în frigider.

Poţi ţine aluatul în frigider şi 1 săptămână, iar când vrei să faci plăcinţele, rupi o buca­tă de aluat şi o întinzi pe o planşetă unsă cu ulei.

Prăjeşti langoşii pe ambele părţi în ulei încins. Vei avea o plăcintă proaspătă de câte ori doreşti, ţinând mereu la frigider un aluat gata pregătit.

Serveşti langoşul cu smântână şi caşcaval, cu telemea rasă.

Pentru o variantă dietetică, foloseste iaurt, nu smântână.

 

Langos

Langos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.