Langos
PrinteazaLangos cu: faina, drojdie, sare, galbenus, lapte, smantana, ulei.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 1 cub drojdie proaspătă
- sare
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 I lapte călduţ
- 200 g smântână
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Frămânţi din toate ingredientele un aluat pe care îl pui într-o pungă mare de plastic unsă cu ulei şi o laşi la dospit în frigider.
Poţi ţine aluatul în frigider şi 1 săptămână, iar când vrei să faci plăcinţele, rupi o bucată de aluat şi o întinzi pe o planşetă unsă cu ulei.
Prăjeşti langoşii pe ambele părţi în ulei încins. Vei avea o plăcintă proaspătă de câte ori doreşti, ţinând mereu la frigider un aluat gata pregătit.
Serveşti langoşul cu smântână şi caşcaval, cu telemea rasă.
Pentru o variantă dietetică, foloseste iaurt, nu smântână.
Langos
Pofta buna!