Uleiul de palmier, extras din fructul arborelui de palmier, are o istorie îndelungată și complexă. Originar din Africa de Vest, acest ulei a fost folosit pentru mii de ani în alimentație, medicină și chiar în ritualuri religioase. În secolele 19 și 20, uleiul de palmier și-a câștigat […]
Langosi de cartofi cu marmelada
PrinteazaLangosi de cartofi cu marmelada din: cartofi, faina, ulei, marmelada si sare.
Ingrediente:
- 2 cartofi
- 350 g faina
- 250 ml ulei
- 250 g marmelada
- un varf cutit sare
Mod de preparare:
Langosi de cartofi cu marmelada: Fierbeti cartofii în coajă, apoi curăţaţi-i şi pisaţi-i ca pentru piure.
După ce se răcesc, amestecaţi-i cu făina, 50ml ulei, sare, şi putină apă, atâta cât să obţineţi un aluat mai tare.
Intindeţi aluatul într-o foaie de circa 2-3 mm grosime şi tăiaţi-o ca pentru gogoşi.
Puneţi pe o latură a fiecărei bucăţi de aluat câte puţină marmeladă. Acoperiţi marmelada cu partea de aluat neunsă şi presaţi bine pe margine.
Prăjiţi langoşii în uleiul încins şi scoateţi-i pe şerveţele absorbante.
Pofta buna!
Uleiul de Palmier: Origini, Proprietăți, Beneficii si Riscuri
Mentă și Beneficiile Sale Digestive – Ghid Complet
Menta, această plantă aromată și răcoritoare, nu este doar un ingredient popular în bucătărie și în preparatele băuturilor, ci și un aliat de nădejde în ameliorarea problemelor digestive. Proprietățile Mentei: Menta (Mentha) este o plantă perenă care face parte din familia Lamiaceae. Există multe varietăți, incluzând menta […]
Saltimbocca alla Romana – O Delicatesă Italiană
Saltimbocca alla Romana – O Delicatesă Italiană din: carne de vitel, prosciutto, salvie, unt, ulei de masline, sare, piper, vin alb sec, supa de pui, suc de lamaie, faina. Ingrediente: 4 felii de carne de vitel subțire (aproximativ 150g fiecare) 4 felii de șuncă prosciutto 12 frunze de salvie proaspătă 4 linguri de unt […]