Langosi cu cartofi dulci
PrinteazaLangosi cu cartofi dulci din: drojdie, lapte, zahar, faina, ou, cartofi, sare, piper.
- 25 g drojdie
- lapte
- zahar
- 500 g făină
- ou
- sare
- piper
- 300 g cartofi
- cascaval
Mod de preparare:
Se pun 25 g drojdie într-un păhărel de lapte călduţ cu puţin zahăr. Se cern 500 g făină, se toarnă peste maia, se adaugă 1 ou, sare şi piper după gust, apoi piureul rece din 300 g cartofi.
Se frământă bine, se acoperă cu un prosop şi se lasă la dospit 40 de minute. Din aluat se rup bucăţele, se fac biluţe, se întind puţin cu mâna şi se prăjesc în ulei încins.
La servire se ung cu un strat gros de smântână şi se presară mult caşcaval ras.
Pofta buna!