Langosi de cartofi
PrinteazaLangosi de cartofi din: cartofi, faina, ulei, marmelada si sare.
- 2 cartofi
- 350 g faina
- 250 ml ulei
- 250 g marmelada
- un varf cutit sare
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii în coajă, apoi curăţaţi-i şi pisaţi-i ca pentru piure. După ce se răcesc, amestecaţi-i cu făina, 50ml ulei, sare, şi putină apă, atâta cât să obţineţi un aluat mai tare.
Intindeţi aluatul într-o foaie de circa 2-3 mm grosime şi tăiaţi-o ca pentru gogoşi.
Puneţi pe o latură a fiecărei bucăţi de aluat câte puţină marmeladă. Acoperiţi marmelada cu partea de aluat neunsă şi presaţi bine pe margine.
Prăjiţi langoşii în uleiul încins şi scoateţi-i pe şerveţele absorbante.
Pofta buna!