Langosi cu gem
PrinteazaLangosi cu gem din: faina, drojdie uscata, smantana, zahar, oua, gem acrisor, pudra de scortisoara, ulei, sare.
- 400 g faina
- 1 pachet (7 g) drojdie uscata
- 300 g smantana
- 2 linguri zahar
- 3 oua
- 400 g gem de preferinta acrisor
- 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
- 1 lingurita pudra de scortisoara
- 200 ml ulei pentru prajit
- sare
Mod de preparare:
Cerni făina şi o amesteci cu drojdia uscată. Faci o adâncitură la mijloc şi adaugi smântână, ouăle, zahărul şi sarea.
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat elastic, pe care îl laşi să crească la cald, pentru 30 de minute.
Ungi mâinile cu ulei şi rupi bucăţi de aluat de mărimea unui măr.
Le întinzi pe planşeta unsă cu puţin ulei şi presărată cu făină şi pui la mijloc câte o lingură de gem.
Le pliezi în două, presezi uşor pe margine, ca să nu iasă umplutura şi le prăjeşti în ulei bine încins, pe ambele părţi.
Le scoţi pe şerveţele absorbante şi le pudrezi cu zahăr amestecat cu scorţişoară.
Langosi cu gem
Pofta buna!