Langosi unguresti
PrinteazaLangosi unguresti din: oua, iaurt, drojdie, lapte, sare, faina.
- 2 ouă
- 400 g iaurt
- 1 plic drojdie uscată
- 100 ml lapte călduţ
- 1 linguriţă sare
- făină cât cuprinde
Mod de preparare:
Se face o maia din drojdie, puţin zahăr, lapte călduţ şi puţină făină.
După circa 10 minute, se adaugă ouăle, iaurtul, sarea şi faina cât cuprinde, astfel încât să rezulte un aluat care nu se lipeşte de mâini. Se lasă 30 de minute la crescut.
Pe o farfurioară unsă cu puţin ulei se ia din cocă, se întinde cu mâna şi se pune pune în uleiul încins. Se coc, apoi se pun la scurs pe un şerveţel absorbant şi se servesc calzi cu brânză sărată răzuită, smântână sau cu mujdei.
Pofta buna!