Langusta a la Parisienne

Printeaza

Langusta a la Parisienne din: languste, rosii, smantana, aspic de peste, suc de lamaie, maioneza, chimen, marar, piper, sare.

Ingrediente:

  • doua langusteLangusta a la Parisienne
  • 5 rosii
  • 200 g smantana
  • 125 g aspic de peste
  • 5 linguri suc lamaie
  • 250 g maioneza
  • o lingura de chimen
  • 5 varfuri de marar
  • o lingura de piper boabe
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Fierbeţi lan­gustele, apoi scoateţi carnea din cozile lor.

Tăiaţi carnea scoasă în felii groase de cel mult un centimetru (medalioane).

Scoateţi şi carnea din carapace (încercând să le lăsaţi întregi, căci vă vor folosi la decor) şi tăiaţi-o mărunt.

Turnaţi aspicul de peşte pe un platou pentru servire şi daţi la rece, să se prindă.

Aşezaţi la mijloc carcasele langustelor, apoi medalioanele obţinute din carnea scoasă din cozi.

Amestecaţi sucul de lămâie cu sare şi piper măcinat, adăugându-i apoi, puţin câte puţin, smântână, până se obţine o emulsie, încorporaţi în acest sos boabele de piper (eventual, dacă doriţi să aibă un gust mai picant, le sfărâmaţi uşor îna­inte).

Spălaţi roşiile, tăiaţi-le un căpăcel şi scoateţi-le miezul, umplându-le cu carnea de langustă tocată (cea scoasă din carcase).

Cu un poş, garnisiţi roşiile cu maioneză şi decoraţi cu crenguţe de . Pentru prezentare, serviţi roşiile pe acelaşi platou cu langustele, iar sosul alături, în sosieră.

Langusta a la Parisienne

   Langusta a la Parisienne Langusta a la Parisienne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.