Languste Thermidor
PrinteazaLanguste Thermidor din: languste fierte, sos de smantana, vin xeres sec, mustar iute, piper de Cayenne, sos de Worcester, unt, faina, lapte dulce si smantana.
Ingrediente:
- 4 languste mijlocii fierte
- 700 ml sos de smântână
- vin xeres sec
- o linguriţă cu muştar iute
- piper de Cayenne
- 2 linguri sos de Worcester
Pentru sosul de smântână:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 600 ml lapte dulce
- 150 g smântână legată
Mod de preparare:
Tăiaţi langustele cu un cuţit fin pe lungime. Scoateţi-le apoi carnea din carapace şi porţionaţi în bucăţi mari.
Puneţi însă carapacele la o parte. Intr-un vas mic, pe baie de aburi, încălziţi sosul de smântână, asezonaţi-l cu puţin xeres, muştar, piper de Cayenne, sos Worcester, potriviţi de sare şi de piper şi lăsaţi sosul astfel pregătit să clocotească încet timp de 2-3 minute.
Adăugaţi în această compoziţie bucăţile de languste, apoi omogenizaţi amestecul.
Cu acesta umpleţi carapacele, presăraţi-le cu parmezan şi puneţi în fiecare câte un vârf de cuţit cu boia de ardei iute. Sosul de smântână poate fi pregătit adăugând în compoziţie homari mici.
Spargeţi cleştii homarilor şi goliţi-i de carne pentru a o combina cu cea care este deja asezonată.
Languste Thermidor
Pofta buna!