Langustine cu fondue de praz
PrinteazaLangustine cu fondue de praz
Ingrediente:
- 5 mieji de praz
- 3 linguri de ulei de măsline
- praf de şofran pudră
- 24 de langustine crude
- 5 cl de coniac
- 15 cl de smântână degresată (sau smântână de soia)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Langustine cu fondue de praz: Spălaţi miezul de praz şi tăiaţi-l în lamele fine. Căliţi-l într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline.
Acoperiţi şi lăsaţi la foc mic, timp de 15 minute, amestecând din când în când. Adăugaţi şofranul. Potriviţi de sare şi piper.
Decorticaţi langustinele cu ajutorul foarfecelor. Puteţi să lăsaţi coada pentru o prezentare mai aspectuoasă, dar aveţi grijă să înlăturaţi firicelul negru.
Intr-o tigaie, căliţi langustinele la foc iute, 3 minute, cu două linguri de ulei de măsline. La sfârşit, flambaţi în coniac. Puneţi prazul pe un platou şi aşezaţi langustinele deasupra (puteţi servi şi individual, pe farfurii).
Turnaţi smântână în tigaia în care aţi călit langustinele. Puneţi pe foc şi degresaţi cu ajutorul unei spatule. Turnaţi sosul astfel obţinut peste langustine şi serviţi.
Pofta buna!