Langustine la gratar, cu sos verde
PrinteazaLangustine la gratar, cu sos verde din: langustine, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc, tarhon, lamai, galbenus de ou, mustar si branza de vaci.
- 24 langustine
- 1 lingura cu ulei de masline
- sare si piper macinat
pentru sosul verde:
- 12 frunze mari de busuioc
- 2 linguri cu tarhon proaspat
- 2 lamai
- 1 galbenus de ou fiert tare
- o lingurita cu mustar
- 3 linguri de branza de vaci
Mod de preparare:
Preparaţi sosul verde. Spălaţi frunzele de busuioc şi de tarhon, ştergeţi-le şi cocaţi-le fin. Stoarceţi sucul de lămîie.
Zdrobiţi gălbenuşul cu o furculiţă, adăugaţi muştarul şi amestecaţi bine. încorporaţi brînză de vaci, verdeaţa tocată şi zeama de lămîie. Săraţi, piperaţi şi amestecaţi din nou.
încălziţi grătarul cuptorului. Decorticaţi langustinele şi înfigeţi-le în ţepuşe. Ungeţi-le cu ulei cu ajutorul unei pensule, săraţi şi piperaţi.
Aşezaţi frigăruile pe grătar, deasupra tăvii în care se scurge zeama, şi lăsaţi-le să se frigă 3 minute pe fiecare parte.
Tăiaţi restul de lămîie în rondele. Serviţi frigăruile cu sosul verde şi rondelele de lămîie.
Langustine la gratar, cu sos verde
Pofta buna!
Foarte bine arata langustinele astea