Langustine la gratar, cu sos verde

Printeaza

Langustine la gratar, cu sos verde din: langustine, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc, tarhon, lamai, galbenus de ou, mustar si branza de vaci.

Ingrediente:Langustine_la_gratar_cu_sos_verde

  • 24 langustine
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • sare si piper macinat

pentru sosul verde:

  • 12 frunze mari de busuioc
  • 2 linguri cu tarhon proaspat
  • 2 lamai
  • 1 galbenus de ou fiert tare
  • o lingurita cu mustar
  • 3 linguri de branza de vaci

 

Mod de preparare:

Preparaţi sosul verde. Spălaţi frunzele de busuioc şi de tarhon, ştergeţi-le şi cocaţi-le fin. Stoarceţi sucul de lămîie.

Zdrobiţi găl­benuşul cu o furculiţă, adăugaţi muştarul şi amestecaţi bine. încorporaţi brînză de vaci, verdeaţa tocată şi zeama de lămîie. Săraţi, piperaţi şi amestecaţi din nou.

încălziţi grătarul cuptorului. Decorticaţi langustinele şi înfigeţi-le în ţepuşe. Ungeţi-le cu ulei cu ajutorul unei pensule, săraţi şi pipe­raţi.

Aşezaţi frigăruile pe grătar, deasupra tăvii în care se scurge zeama, şi lăsaţi-le să se frigă 3 minute pe fiecare parte.

Tăiaţi restul de lămîie în rondele. Serviţi frigăruile cu sosul verde şi rondelele de lămîie.

Langustine la gratar, cu sos verde

Langustine_la_gratar_cu_sos_verde

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata langustinele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.