Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor

Printeaza

O reteta de langustine prajite cu sos dulce acrisor din: langustine, faina alba, faina din grau integral, apa minerala, ulei de floarea soarelui, vermut alb, zahar, otet si portocala.

Ingrediente:Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor

  • 30 langustine
  • 150 g faină albă
  • 1 lingură faină de grâu integral
  • 1 pahar apă minerală
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

pentru sos:

  • 1  pahar vermut alb
  • 2  linguri zahăr
  • 1/2 pahar oţet

pentru decor:

  • 1 portocală

 

Mod de preparare:

Prepară sosul dulce-acrişor amestecând bine vermutul cu oţetul şi cu 2 linguri de zahăr.

Curăţă langustinele, având gri­jă să le păstrezi capetele ataşate de corp.

Prepară aluatul din cele două tipuri de faină, un praf de sare şi 1 pahar de apă minerală foarte rece, turnată treptat, în fir subţire.

Amestecă bine până când compo­ziţia devine omogenă şi de consistenţa unei smântâni mai groase.

Trece cu grijă langustinele prin com­poziţia obţinută şi prăjeşte-le circa 5 minute în ulei încins.

Spală portocala şi taie-o felii cu grosi­mea de 1/2 cm. Pune langustinele pe hârtie absorbantă ca să se scurgă bine de ulei.

Aranjează pe farfurii feliile de portocală pe care ai pus langustinele.

Serveşte langustinele cu sosul dulce-acrişor obţinut mai înainte.

Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor

Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Langustine cu suc de lamaie

Langustine cu suc de lamaie

Langustine cu suc de lamaie din: langustine, suc de lamaie, unt, usturoi, piper, ciuperci, orez. Ingrediente: 10 langustine suc de lamaie piper unt ciuperci orez   Mod de preparare: Scobiţi cozile de creveţi proaspăt fierte. Scoateţi carnea din carapace, asezonaţi fiecare bucată cu piper şi suc de lămâie, ungeţi-o cu unt proaspăt topit, cu ajutorul […]

 

Supa crema de langustine

Supa crema de langustine

Supa crema de langustine din: langustine, ceapa, morcovi, telina, praz, rosii, pasta de tome, anason, patrunjel, foaie de dafin, coniac, supa de peste, apa, sofran, smantana, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 1 kg langustine intregi (crevete sau homar) 190g ceapa 100 g morcovi 125g țelina 140g praz 75g de rosii 2 linguri de pasta […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Cam grea reteta de langustine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.