Lapte de cocos cu mango
PrinteazaLapte de cocos cu mango din: lapte de cocos, mango, limeta, zahar, nuca de cocos, ghimbir, nucsoara.
- 400 ml lapte de cocos
- 400 ml nectar de mango
- 1 mango
- 1 limetă
- 30 g zahăr de trestie
- 20 g nucă de cocos
- 1 linguriţă ghimbir ras
- puţină nucşoară
Mod de preparare:
Se rade coaja de limetă, se stoarce zeama. Mangoul se curăţă şi se taie cubuleţe.
Nuca de cocos se rumeneşte puţin într-o tigaie, se scoate şi se pune zahărul, se topeşte, peste acesta se adaugă cuburile de mango şi se caramelizează.
Se toarnă nectarul de mango, laptele de cocos, 1 lingură de zeamă şi coaja rasă de limetă, ghimbirul şi nucşoara.
Se lasă să dea în clocot, apoi se mixează în blender. Se toarnă în pahare şi se presară cu nucă de cocos. Se serveşte fierbinte.