Lapte de migdale cu vanilie
PrinteazaLapte de migdale cu vanilie din: migdale, apa, pastaie de vanilie.
- o ceaşcă de migdale crude
- trei ceşti de apă
- pulpă de la o jumătate de păstaiede vanilie sau o linguriţă de esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Puneţi migdalele în apă, pentru şase până la douăsprezece ore. Amestecaţi migdalele, apa şi vanilia laolaltă într-un mixer sau robot de bucătărie; timp de aproximativ un minut.
Puneţi combinaţia într-un sac pentru laptele de nuci, într-un vas, şi stoarceţi sacul, pentru a separa laptele de pulpă.
Aruncaţi pulpa şi puneţi laptele într-un recipient etanş, la frigider, până când îl veţi folosi. Se poate păstra până la trei zile.
O metodă alternativă este aceea de a turna ingredientele într-un storcător de fructe, care le mixează şi le strecoară.
Pofta buna!