Lapte de pasare cu aroma de caramel

Printeaza

Lapte de pasare cu aroma de caramel din: zahar, albusuri, esenta de vanilie, ulei, lapte, smantana, vanilie, galbenusuri, amidon.

Ingrediente pentru sosul caramel: Lapte_de_pasare_cu_aroma_de_caramel

  • 50g de zahăr

Ingrediente lapte de pasare:

  • 2 albuşuri
  • esenta de vanilie
  • 50g de zahăr
  • ulei

Ingrediente pentru crema:

  • 500ml de lapte
  • 200ml de smântână
  • 1 păstaie de vanilie
  • 4 gălbenuşuri
  • 75g zahăr, plus 4 linguri
  • 2 linguri amidon

 

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara sosul caramel, pune zahărul într-o oală mică cu fundul gros, la foc mare şi topeşte-l timp de câteva minute, până când are o culoare arămie, ia-l de pe foc şi, cu grijă, adaugă 3 linguri de apă, atentie, pentru că va sări.

Amestecă până când ai un sos omogen, apoi lasă-l deoparte să se răcească complet.

Bate albuşurile împreună cu esenta de vanilie până când se formează o spumă, apoi adaugă zahărul şi continuă să baţi până când obţii o bezea tare şi lucioasă.

Unge patru forme ceramice cu ulei, apoi pune bezeaua într-un poş, cu grijă.

Umple formele cu bezea, apoi pune-le într-o oală sau o tavă mare şi adaugă în aceasta apă clocotită, cât să umple oala sau să înconjoare formele până la jumătate.

Acoperă oala cu un capac sau cu folie de aluminiu şi pune-o la foc mediu, ca apa să fiarbă încet.

Lasă pe foc timp de 4-6 minute, apoi scoate formele din oală şi, cât încă sunt calde, trece un cuţit împrejurul lor, pentru a desprinde bezeaua de margini, apoi răstoarnă-le pe o hârtie de copt.

Lasă-le la temperatura camerei timp de 4 ore sau până în momentul servirii.

Pentru a prepara crema, pune laptele şi smântâna într-o oală mare.

Taie păstaia de vanilie în jumătate, pe lungime şi scoate seminţele.

Adaugă seminţele şi păstaia în oală şi dă în clocot, apoi ia oala de pe foc şi lasă să se răcească puţin.

Bate gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o compoziţie lejeră, deschisă la culoare, apoi adaugă amidonul şi cele 4 linguri de zahăr.

Indepărtează păstaia de vanilie, apoi adaugă compoziţia cu gălbenuşuri în laptele cald cu smântână şi încălzeşte încet amestecul timp de 4-5 minute, amestecând încontinuu, până când începe să se îngroaşe.

Strecoară compoziţia într-un recipient sau o carafă mare şi las-o la frigider până în momentul servirii.

Pentru a servi, toarnă cremă în boluri şi aşază o bezea deasupra. Decorează cu sosul caramel şi serveşte imediat.

Lapte de pasare cu aroma de caramel

Lapte_de_pasare_cu_aroma_de_caramel

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.